Окръжна прокуратура – Плевен прeдаде на съд четирима за отвличане и изнасилване на момиче

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу четирима за отвличане и изнасилване на момиче.

Обвинението срещу Е. М. е за това, че на 24.02.2018 г. в село в област Плевен отвлякъл непълнолетно момиче /на 17 години/ - престъпление по чл.142 от НК.

Е.М., заедно с Б.Т. и непълнолетните  И. А. и П. Т. са подсъдими по обвинение за това, че на 24.02.2018г. в село в  област Плевен, в съучастие като извършители се съвкупили с ненавършило осемнадесет години момиче, без нейно съгласие като я принудили към това със сила и заплашване и деянието е извършено от повече от две лица  - престъпление по чл. 152 от НК.

Обвиняемият и пострадала имали връзката, при която Е. М. проявявал необоснована ревност, лошо отношение, отправял обиди и й нанасял побой. След пореден  случай на насилие от страна обвиняемият през лятото на 2017 г. момичето сложило край на връзката.

На 23.02.2018 г. Е. М. заедно с другите обвиняеми употребили алкохол, като след полунощ Е. М. предложил на всички да отидат в дома на приятелката му и да я вземат от там.  След като отишли до дома на момичето,  Е. М. влязъл в стаята на пострадалата и за да я накара да тръгне с него я заплашил и ѝ нанесъл удари с ръка в лицето. Върнали се в къщата, в която се били събрали преди това и продължили да пият. Ядосан от решението на момичето да прекрати връзката си с него, Е.М. предложи на всички от компанията да се съвкупят с приятелката му. За да прекърши съпротивата й започнал да я обижда и да ѝ нанася силни удари по лицето и тялото. Отвел момичето в съседната стая и продължил да я бие и обижда, като ѝ заповядал да прави секс с всички от компанията, въпреки нейното несъгласие.

 По искане на прокуратурата спрямо Е.М е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Обвиняемият Б.Т. е с мярка за неотклонение - „подписка“, а двамата непълнолетни са мярка за неотклонение „надзор от родител“.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.