Зам.-кметът на София Евгени Крусев провери ремонтните дейности на ул. “Солунска“

Мисия София

24-10-2018, 06:31

Снимка:

Столична община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Йорданка Фандъкова провери ремонта на ул. “Солунска“

По ул. „Солунска“ са засадени липи

На проверката присъстваха представители на проектанта, изпълнителя, строителния надзор

"Продължава извършването на довършителни работи по ул. “Солунска“, която е част от проекта за възстановяване на Зона 2 – ул. “Граф Игнатиев“ и околните пространства. Възстановена е паважната настилка по ул. „Солунска“. Общо 1 600 кв. м е пътното платно, което е с гранитен паваж, около 2 700 кв. м. са наредените бетонови плочи по тротоарните настилки. Изградено е ново енергийно ефективно осветление по най-съвременни стандарти, като цялата улица е с бордюри с вградено водооттичане." Това каза зам.-кметът по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ Евгени Крусев при проверка на ремонтните дейности на ул. „Солунска“. На проверката присъстваха представители на проектанта, изпълнителя, строителния надзор.

При ремонта на улицата е подменена инженерна инфраструктура, която не е реконструирана с десетилетия.

Продължава да се работи по самата улица. "Поставени са четири подземни контейнера за смет, като в момента строителният надзор има ангажимент да опише констатирани забележки и при установяване на такива, строителят трябва да ги отстрани в най-кратки срокове" – каза също Крусев.

След това трябва да бъде назначена приемателна комисия.

„След оперативка стана ясно, че се очаква последна доставка на водосточни канали, които ще се монтират в тротоарната настилка по предписание на проектанта. Очакваме тяхната доставка от Германия“ – обясни също Крусев.

Продължава работата и по ул. “Граф Игнатиев“, като се предвижда при лоши метеорологични условия да бъде покрита с шатри, така че да може да се извършват ремонтни дейности. По думите на заместник-кмета дневно на обекта работят по над 200 души.

„Релсовият път навсякъде е свързан, като се работи по настилките на всички прилежащи територии“, каза също Крусев и допълни, че се прави всичко възможно в най-скоро време да бъде пуснато трамвайното движение. „Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев” е най-тежкият обект от програмата ни. Наясно сме, че затрудняваме гражданите и гостите на града и молим за разбиране.