Адриан Андреев е в топ 4 на Мастърса на осемте най-добри юноши в света !

Нашето момче постигна втора победа и вече е в топ 4 на надпреварата

Адриан Андреев се класира за полуфиналите на юношеския Мастърс в Чънду (Китай). Нашето момче постигна втора победа и вече е в топ 4 на надпреварата в която участват най-добрите осем юноши в света. Андреев се наложи с 6:4, 6:3 над представителя на домакините Му Тао за 1 час и 53 минути игра,съобщава БФ Тенис.

 

В първата част Адриан успя да стигне до пробив за 3:2 и да задържи преднината си до края сета. Втория сет започна блестящо за Адриан с пробив още в първия гейм. Андреев постигна още един брейк за 4:1, а при 5:1 пропусна мачбол при сервис на Му Тао. При 5:2 Адриан сервира за успеха, но допусна за първи път от началото на турнира да бъде пробит. При 5:3 родната тенис надежда поведе с 40:15 и при втората си възможност затвори мача в своя полза.

Вчера Адриан се наложи с 6:3, 6:3 над Николас Мехия от Колумбия и от началото на надпреварата няма загубен сет.

Утре Адриан излиза в спор за първото място в групата срещу №1 в световната ранглиста Чун Цън от Китайско Тайпе. Чун Цън е първи поставен в схемата. През тази година Цън спечели титлите при юношите на Ролан Гарос и Уимбълдън, а освен това игра финал на Аустрелиън оупън и полуфинал на US OPEN. До момента Адриан и Цън са играли веднъж и победата е за нашето момче. Това стана миналата година на турнира „Еди Хер" в САЩ. Цън също има две победи до момента на турнира в Чънду.