Kриминалисти на СДВР издириха и задържаха извършител на тежко престъпление

Предстои Софийска градска прокуратура да постанови най-тежката мярката за неотклонение спрямо мъжа

Вчера около 18.30 часа в полицията е получен сигнал за намерено безжизнено тяло на млада жена в апартамент на ул. „Бели Дунав“ в ж.к. „Надежда“. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и спешна помощ, които установяват самоличността на жената – 23-годишна. При огледа  са открити  две прострелни рани в областта на главата, установено е, че младата жена живее в апартамента с едногодишното си дете и до скоро с баща му, поясни директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов. Сигналът за трагедията е подаден от майката на жертвата, която отишла на адреса, обезпокоена, че не е успяла да установи връзка с дъщеря си.

Незабавно стартирахме мащабна полицейска акция, поясни директорът на СДВР. По негово разпореждане е  вдигнат на крак  целият наличен ресурс, включително  отряда „Кобра“ , а целта беше установяването на  заподозрян в извършването на  тежкото престъпление, както и на детето. Започна проверка на всички възможни адреси на територията на столицата, в медиите бе разпространена и снимка на мъжа. В хода на издирвателните действия в полицията получихме сигнал от таксиметров водач, който разказа, че около 19.00 часа качил пътник със съмнително поведение, отговарящ на описанието за издирвания, водeл със себе си и малко дете, заплашил е шофьора и го принудил да спре в близост до бензиностанция. В процеса на претърсване на обрасла с храсти и треви местност полицаите чули изстрели. Насочили се по посока на стрелбата към изоставена порутена постройка, където открили мъжът и простреляното в областта на главата дете. На място е задържан 26- годишният мъж, съпричастен към тежкото престъпление. Незабавно са извикани екипи на Спешна помощ. Детето е откарано в болнично заведение, където въпреки усилията на лекарския екип, малко по-късно е починало.  Мъжът  е  с леки наранявания, оставен е за лечение  без опасност за живота. 

По случая е образувано досъдебно производство, поясни ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова. По думите й ще бъдат предприети съответните действия за привличането на извършителя в качеството му на обвиняем и ще му бъда взета най-тежката мярка за неотклонение.