Благотворителна изложба посветена на Международния ден на толерантността, 16 ноември в Народното събрание

Мисия София

15-11-2018, 15:28

Снимка:

parliament.bg

Автор:

Мина Иванова

Всичко от Автора

С 20 платна пейзажи параолимпиеца Калин Асенов събира средства за закупуване на нова инвалидна количка и учебни материали

В Народното събрание беше открита благотворителна изложба на параолимпиеца Калин Асенов. Експозицията, която включва 20 платна с пейзажи на младия българин, гостува в парламента по инициатива на заместник-председателя на Народното събрание Веселин Марешки.

На откриването на изложбата Веселин Марешки подчерта, че Калин Асенов има трудна съдба, но силният му дух му дава възможност да реализира своя талант и да доказва максимата, че няма нищо невъзможно. Радвам се, че познавам този млад човек и мога да му предоставя възможност да представи изкуството, което твори, тук, добави той. Калин Асенов е добър пример за всички млади българи, че има смисъл да се учат, да работят и да успяват тук, в България, заяви Веселин Марешки.

Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов призова присъстващите народни представители да се вгледат внимателно в платната на Калин Асенов и да усетят тяхната топлина и внушение – хората да бъдат по-добри. Благодаря на колегата Веселин Марешки, че е инициирал изложбата в Народното събрание и на автора на картините за красотата и вдъхновението, които те носят, добави той.

Изложбата на Калин Асенов е посветена на Международния ден на толерантността, който се отбелязва на 16 ноември. Авторът е човек с увреждане, настъпило след нелеп инцидент, живял е в дом за деца, лишени от родителски грижи. Завършил е Националната гимназия по приложни изкуства със специалност "Рисуване и керамика" в Троян, а сега е студент в Софийския университет. Параолимпиец, състезаващ се в спортовете – тенис на корт и баскетбол, с множество медали и спортни титли. Средствата, събрани от изложбата в Народното събрание, ще бъдат използвани за купуване на нова инвалидна количка и учебни материали.