Министър Кралев участва в заседание на ръководството на Световната антидопингова агенция /WADA/

Спорт

16-11-2018, 08:58

Снимка:

Министерство на младежта и спорта

Автор:

Мина Иванова

Всичко от Автора

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в работна среща на Изпълнителния комитет и Управителния съвет на Световната антидопингова агенция (WADA). Заседанията на ръководството на WADA се провеждат в Баку, Азербайджан и продължават в рамките на няколко дни. Основна цел на срещите до този момент беше да се уточнят ясни критерии за избор на нов председател на Антидопинговата агенция. Бяха обсъдени и препоръките от Работната група за по-добро управление на WADA.
На заседанията присъстват представители на правителствата и на олимпийското движение от цяла Европа, Америка и Африка, Азия и Океания, както и представители на Съвета на Европа.
Kато министър, представляващ ЕС в Управителния съвет на WADA, Красен Кралев изнесе реч, в която подчерта, че през последната година и половина е свършена много работа. “Бяха създадени нови стандарти, Кодексът бе преразгледан, изпълниха се редица препоръки, с които WADA стана по-силнa. Днес борбата срещу допинга в спорта е по-устойчива на всички нива и аз съм горд, че бях част от процеса на взимане на решения”, коментира българският министър на младежта и спорта.
“Борбата срещу допинга в спорта винаги ще остане моята причина да продължа да работя в тази насока и ще инвестирам цялата си енергия за чист спорт и честна игра”, заяви министър Кралев.
Kрасен Кралев посочи, че според него организацията следва правилната посока. “Антидопинговата агенция е едно от малкото места, които дават възможност на правителствата и на олимпийското движение да работят заедно”, каза той.
Относно предстоящия избор на ново ръководство на Агенцията, като представител на ЕС, българският спортен министър призова WADA, както и всяка друга заинтересована организация, да осигурят равни възможности за кампании на всички обявени кандидати за дадена длъжност. Красен Кралев подчерта, че не трябва да се допуска да се прилага несправедливо предимство или да се причинява умишлено неудобство за никой от кандидатите.