"Марица" гони три години без загуба в НВЛ в дербито с "Берое" днес

Двубоят в петъчната вечер е с начален час 18:00

Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) гостува на Берое (Стара Загора) в дербито на третия кръг в Националната волейболна лига. Двубоят в петъчната вечер е с начален час 18:00 б.в. и ще се проведе в зала Иван Вазов в Града на липите.
Срещата е само четири дни преди първия мач на маричанки в групите на Шампионската лига. Жълто-сините играят срещу френския шампион Безие (Безие) на 20 ноември (вторник) от 21:00 б.в. в спортната палата на град Агд.
В миналия кръг от НВЛ Марица победи Славия (София) с 3:0 (25:9, 25:18, 25:17) в зала Колодрума.
При успех днес шампионките ще маркират три календарни години без загуба в мачовете от НВЛ. Победната серия на Марица започна на 21 ноември 2015 година с тригеймов успех като гост на ЙЕБ Шумен 05 (Шумен).
Берое заяви сериозни амбиции за този сезон. Отборът привлече две чуждестранни попълнения – Хелена Перич от Сърбия и Тамара Роганович от Черна гора. Старозагорският отбор ще играе в третия по сила европейски клубен турнир – за Купата на претендентите. На 29 ноември Берое посреща гръцкия Арис (Солун) в първа среща от втория кръг на турнира.
В момента тимът на треньора Петър Дочев е водач във временното класиране без загубен гейм в първите си два мача за сезона.
Съдии на срещата между Берое и Марица ще бъдат Елин Карабашев от Кърджали и Велислав Станимиров от Димитровград.