Световната шампионка по борба Тайбе Юсеин и нейният треньор Петър Касабов в пленарната зала на Народното събрание

Спорт

16-11-2018, 13:01

Снимка:

parliament.bg

Автор:

Мина Иванова

Всичко от Автора

Световната шампионка по борба Тайбе Юсеин и нейният треньор бяха приветствани в пленарната зала на Народното събрание на 16 ноември 2018 г. Преди това те получиха от председателя на българския парламент почетни плакети на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря със световната шампионка по борба и Петър Касабов. „България е малка страна, но има големи шампиони“, бяха думите, с които председателят на българския парламент посрещна спортистите. Цвета Караянчева благодари на Тайбе Юсеин за нейния голям успех, с който прослави страната ни. Дължим много и на Вашия треньор Петър Касабов, който Ви е помогнал да се изградите като личност и спортист, подчерта председателят на Народното събрание.

Много се радвам, че съм в Народното събрание и че оценявате моите усилия и успехи, каза Тайбе Юсеин. В разговора си с председателя на парламента тя разказа как е избрала да бъде състезател по борба, как е продължила да развива своя талант и да тренира усилено, с какви чувства се качва на почетната стълбичка и слуша българския химн.

Световната шампионка по борба беше гост на Народното събрание по инициатива на народния представител Десислава Атанасова. В парламента гостите разговаряха и с председателя на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"