Директорът на ОДМВР-Пловдив се срещна с кметовете от община Карлово

Разкриваемостта на престъпленията е 61%

От началото на годината 17 мобилни екипи, в състава на които влизат служители от отделите „Криминална полиция“ и „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Пловдив, са посетили общо 46 малки и отдалечени населени места в община Карлово. Данните бяха представени от директора на областната дирекция старши комисар Атанас Илков на среща в Карлово. В работното заседание участваха областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров, кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, кметове на 24 населени места, директорът на Общинския инспекторат, ръководителят на Звено „Общинска самоохрана“ и новият началник на РУ - Карлово главен инспектор Сълко Литов.

Старши комисар Илков подчерта, че е създадена организация до края на годината да се разшири обхватът на мобилните екипи, което ще допринесе жителите на повече населени места да имат по-честа възможност за пряка среща с полицейските служители и да излагат своите проблеми. Той разясни, че след регистрирането на всеки един от получените на място сигнали за евентуално престъпление от общ характер се анализира и се пристъпва към срочното му и адекватно решение.

Пред присъстващите представители на местната власт директорът оповести по-характерните резултати от работата на служителите на РУ – Карлово за  периода 1.01. – 19.11.18 г. Като изключително добър определи постигнатият от тях общ процент на разкриваемост на престъпленията – 61%. В частност за кражбите – от регистрирани 107 са били разкрити 37, а конкретно за домовите – в пет от общо 17 случая са били установени извършителите.

В краткия си отчет ст.комисар Илков оповести и информация за създадената организация на обслужваната територия на РУ – Карлово по отношение на изпълнението на основните приоритети в работата на МВР - ограничаване на конвенционалната престъпност с особено внимание към малките и отдалечени населени места; подобряване на пътнотранспортната обстановка и административното обслужване на гражданите.

Участниците в срещата се обединиха около изказването на директора на ОДМВР – Пловдив, че доброто партньорство и тясното взаимодействие между полицията и местната власт трябва да продължат и занапред, за да се утвърди разбирането у обществото, че има законност и ред и те трябва да се спазват. Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"