Министър Кралев връчи почетни плакети на медалистите от Световното първенство по ММА

Световното първенство се състоя в Манама(Бахрейн)

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на ММС на медалистите от Световното първенство по ММА в Манама (Бахрейн). В шампионата, който след обединението на двете международни федерации е най-силният, провеждан до момента, взеха участие над 350 състезатели от 54 държави.
В столицата на островната държава българските бойци завоюваха 4 отличия и заеха 5-о място в отборното класиране. Шампион за втора поредна година стана Делян Георгиев в категория до 65.8 кг., а бронзови отличия спечелиха Божидар Иванов (77.1 кг), Руси Минев (77.1 кг) и Калоян Колев (+120.2 кг).
В категорията на световния шампион Делян Георгиев имаше 32-ма състезатели, като той спечели 5 битки, за да стигне до титлата. Калоян Колев, който е на 41 години и е бивш кикбоксьор пък направи дебют на Световно първенство по ММА и завоюва бронз.
Почетни плакети от министър Кралев получиха и старши треньорът на националния отбор Николай Цоков, неговият помощник Светослав Желев, както и личният треньор на Делян Георгиев – Димитър Димитров. Треньорите споделиха, че в България има много талантливи млади състезатели, от които в бъдеще може да се очакват сериозни резултати.
Председателят на Българската федерация по ММА Станислав Недков и състезателите благодариха на министър Кралев за подкрепата, която оказва на техния спорт.
По време на Световното първенство на церемонията по връчването на годишните награди на IMMAF България се нареди на второ място в класацията за най-добър отбор на 2018 година.