Дадоха старт на строително-монтажни работи на ясла "Детски смях"

Днес бе символичната първа копка

С първа копка заместник-кметът инж Димитър Кацарски даде старт на строително-монтажните работи на детска ясла "Детски смях" на ул. "Весела" в район " Централен".

Средствата са по проект „Образователна инфраструктура“ - изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“ по Оперативна програма Региони в растеж.

Стойността на цялостния проект, в който са включени няколко обекта, е 18 106 266.94 лева, като от близо 16 млн. лв. от нея /15 953 713.05 лева / е безвъзмездна финансова помощ и 2 152 553.89 лева - собствен принос на община Пловдив.

След реновирането в забавачката ще се открият още 2 нови групи с общо 32 деца.

Сградата на детското заведение ще бъде санирана, ще бъдат ремонтирани покривът, фасадата и двора. Децара ще играят в нов физкултурен салон, зала за музика и плувен басейн.

Срокът за реконструкцията на яслата е 5 месеца, а стойността на строително-ремонтните дейности е 1 600 000 лева.

Останалите 2 обекта, които вече се ремонтират по същия проект, са детска градина "Перуника" и двете сгради на училище "Любен Каравелов". Предстои да започне ремонтът и на детска градина "Снежанка".

Целта на този проект е да допринесе за подобряването на условията за предоставяне на грижи в ранна детска възраст, както и на образователни услуги в град Пловдив.

Цялостното обновяване на обектите ще доведе до по-качествена среда за образование и повече възможности за спорт на децата и учениците.

Разположението на повечето обекти в територия с етническо разнообразие ще улесни достъпа до образование на деца от ромски произход и впоследствие ще подпомогне тяхната социална и икономическа интеграция.

Периодът за реализация на всички обекти по проекта е 30 месеца.