Днес е дербито между пловдивските отбори на ПФК "Локомотив“ и ПФК "Ботев“

Срещата е от 17:30 часа

Днес е дербито между пловдивските отбори на ПФК "Локомотив“ и ПФК "Ботев“. Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) е домакин на Ботев (Пловдив) в мач от 18-тия кръг на Първа професионална лига. Срещата е от 17:30. Двубоят ще бъде ръководен от рефера Владимир Вълков.
Наказани за срещата са Йосип Томашевич и Симеон Райков, а контузен е Милош Петрович. Сред 18-те се завръщат Димитър Везалов и Анте Аралица.
Групата на Локомотив:
Мартин Луков, Илко Пиргов, Димитър Везалов, Стивън Езе, Лукас Масоеро, Мустафа Абдулахи, Асен Георгиев, Петър Главчев, Елитон Жуниор, Игор Банович, Парвизджон Умарбаев, Янко Ангелов, Абделхаким Буна, Бирсент Карагарен, Вилим Посинкович, Анте Аралица, Ален Ожболт, Димитър Илиев.

Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров определи група от 18 футболисти за градското дерби с Локомотив Пловдив. Двубоят е от 17:30ч. на стадион "Локомотив" в парк "Лаута".
Наставникът на "канарчетата" няма проблеми с контузени и наказани футболисти и залага на състава, с който "жълто-черните" разгромиха Берое. В ранния следобед ботевистите тренираха на един от естествените терени на клубната база, след което останаха на режим в хотелската част.
Ето и групата на Ботев:
Даниел Кайзер, Иван Чворович, Филип Филипов, Костадин Ничев, Кристиан Димитров, Йордан Минев, Димитър Пиргов, Джонатан Перейра, Радослав Терзиев, Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Васил Шопов, Антонио Вутов, Стивън Петков, Диого Кампос, Кристиан Добрев, Густаво Афонсо

От страна на областната дирекция на МВР са предприети необходимите мерки за  охрана на обществения ред и безопасността на движението в Пловдив във връзка с предстоящия футболен мач  от 17.30 ч., на стадион „Локомотив“.
Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за недопускане на инциденти на територията на града. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона. В тази връзка е възможно да бъде въведено временно ограничение на движението по бул. „Освобождение“ от кръстовището му с бул. „Менделеев“, ул. „Димитър Ризов“ по продължение с ул. „Цветан Лазаров“ до кръстовището между бул. „Санкт Петербург“ с ул. „Лев Толстой“.
За да бъде избегнато струпване, приканват се зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 14.30 часа.
На изградените контролно-пропускателни пунктове полицаите ще извършват щателни проверки, а при охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение.
Призовават се привържениците да спазват стриктно разпорежданията на  служителите на реда; нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.