Трима апаши отиват на съд за три неуспешни взлома и една кражба

Крими

06-12-2018, 11:06

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Два пъти разбили вендинг – автомати, но не стигнали до монетите

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу трима за извършени кражба и опити за кражби. 

Обвинението срещу Д.М., Д.Д. и Д.П. е за това, че в периода 7-9 март 2018 г. в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление и повторност, в немаловажен случай, след предварителен сговор, чрез повреждане и разрушаване на прегради, здраво направена за защита на имот и чрез използване на техническо средство, направили неуспешен опит да разбият два вендинг – автомата и търговски обект и взломили лека кола.

В периода от 07 до 09.03.2018 г. на ул. „Ц. Церковски”, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – счупване на решетка, монтирана на вендинг – автомат, направили опит да отнемат сума от 100 лв., но не успели да достигнат до парите;

Същата вечер, на същата улица, отново чрез счупване на решетка на друг вендинг – автомат, направили опит да отнемат сума от 20 лева, но отново не успели да достигнат монетите.

На 08.03.2018г. на ул. „Тракия”, от лек автомобил „Опел Астра”, отнели чужди движими вещи – флаш – памет,  усилвател „Thunder”, бас-каса „Thunder” и кабел за свързване на бас-каса – всички вещи на стойност 135,20 лева.

На 09.03.2018 г., чрез взломяване на метална врата на заведение и чрез използване на метална тръба и чук, направили опит да отнемат 541 кутии цигари на обща стойност 2612 лева и 150 лева, обаче се включила алармата на обекта.

Всички вещи и парични суми са на обща стойност 3017,20 лева, уточняват от прокуратурата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.