"Булгаргаз" поиска запор на сметките на ТЕЦ-овете Плевен, Враца и Бургас

От "Булгаргаз" успокоиха, че подаването на газ няма да спре и потребителите няма да останат без парно в средата на зимата

Газовата компания "Булгаргаз" е поискала запориране на сметките на топлофикациите във Враца, Плевен и Бургас. Общите задължения на трите дружества за синьо гориво са в размер на 53 милиона лева. Това обяви в интервю пред БНР изпълнителният директор на Булгаргаз Николай Павлов, информира tribune.bg.

За дружествата във Враца и Плевен запорът вече трябва да е факт.

От "Булгаргаз" успокоиха, че подаването на газ към топлофикациите няма да спре и потребителите няма да останат без парно в средата на зимата.

"Булгаргаз" освен на тези три топлофикационни дружества доставя природен газ и на газоразпределителни дружества – големи индустриални консуматори, и затова погасяването на всяко едно задължение в срок, е гаранция за доставките за всеки един клиент. Плащането от всички клиенти ще гарантират една спокойна зима“, допълни Николай Павлов.

Той очаква стабилизиране на цените на газа.

"Нашата цена се определя по формула, ако гледаме напред във времето пред тези цени на алтернативните на природния газ горива ще се стабилизира цената. Към настоящия момент е рано да се каже, но при запазване на цените едва ли би имало увеличение“, съобщи той.