Стана ясен победителят в конкурса за име и лого на Ботаническата градина

Венета Гергова е илюстратор и графичен дизайнер от София

78 участници, от които 5 колектива, се включиха в конкурса за избор на ново име и лого на Ботаническата градина, която е в активите на Аграрния университет - Пловдив.
Конкурсът бе организиран от Аграрен университет - Пловдив и Speedflow Bulgaria с цел създаване на визуална идентичност на парка и популяризирането на проекта по възстановяването му. Авторите имаха право до участват с до 3 различни творчески концепции. Предложения се приемаха до 10 декември включително, като в последния ден броят получени проекти нарасна главоломно и достигна 110.
Срещата на десетчленното жури, което избра най-добрия дизайн от всички предложения, се проведе в Ректората на Аграрен университет - Пловдив на 11 декември. Журито с председател проф. д-р Христина Янчева - ректор на АУ, включваше представители от Speedflow Bulgaria, хабилитирани преподаватели по ботаника, експерти по дизайн, студенти и доброволци от Инициативния комитет за възстановяване на Ботаническата градина.
След продължителна и оживена дискусия по време на заседанието на журито бе избран победителят в конкурса Венета Гергова.
Венета Гергова е илюстратор и графичен дизайнер от София с 14-годишен стаж във вестник „24 часа“ и Медийна група България. Завършила е Националната  художествена академия, специалност „Книга и печатна графика“.
Името на победителя в конкурса бе официално обявено по време на тържественото дипломиране на Випуск 2018 на Аграрния университет, което се проведе на 13 декември в аулата на Ректората. Венета Гергова бе наградена лично от изпълнителния директор на Speedflow Bulgaria Влад Еллис и проф. д-р Христина Янчева. Тя получи сертификат за най-добър дизайн и хонорар за отличната си концепция и изпълнение на проекта.