Фондация "За Нашите Деца“ дари оборудване на КСЗУ "Св.Петка“ в Пловдив

Дариха хидромасажна вана, колона за баня и легло за масаж

31 деца и младежи с тежки и множествени увреждания, потребители на Комплекса за социално-здравни услуги „Св.Петка“ в Пловдив, вече се радват на ново и иновативно оборудване – хидромасажна вана, колона за баня и легло за масаж. То е закупено от фондация „За Нашите Деца“ по проект „Аз играя и мечтая“ и е напълно безплатно за клиентите на комплекса.
Специалистите от комплекса ще използват оборудването, за да стимулират развитието на децата и младежите, с които работят, да подобрят общото им състояние, както и уменията им за общуване. Тъй като сесиите във водна среда са по-лесни, екипът вярва, че те ще доведат до подобрен психоемоционаен тонус, по-добри кръвообращение и растеж на костите.
Д-р Иглика Казанджиева, директор на комплекса, сподели своята радост и благодарност към фондация „За Нашите Деца“ за дълго чаканото оборудване.
„Благодаря на фондацията за това което прави за децата на България и по- конкретно за децата в Пловдив,“ каза тя.
„Винаги се чувстваш удовлетворен, когато даряваш добро,“ отговори Лина Самандова, регионален мениджър на фондацията за Пловдив след срещата й с директорката и децата в Дневния център.
От фондация „За Нашите Деца“ се надяват да продължим партньорството си с КСЗУ „Св.Петка“, за да може заедно да помогнат на още много деца и семейства, които имат нужда от подкрепа.