Бургас с двама от общо седем национални шампиони по творческо писане на английски език

Мисия Бургас

28-01-2019, 23:42

Снимка:

Община Бургас

Автор:

burgasutre.bg

Всичко от Автора

Церемонията по награждаване на победителите ще се проведе на 16 февруари 2019 г. в Американския университет в Благоевград

Седмокласничката Александра Сариева от ОУ "П.Р. Славейков" и дванадесетокласничката Елизавета Малянова от СУ "Св. св. Кирил и Методий" защитиха славата на Бургас като водещ образователен център в страната. Двете ученички спечелиха първо място за своята възраст в Деветото национално състезание по творческо писане на английски език, провело се в края на миналата година. В него участваха над 4000 ученици от 173 училища в цялата страна. Национално жури определи следните победители:

6 клас - Георги Йорданов, ОУ "П.Р. Славейков", Варна

7 клас - Александра Сариева, ОУ "П.Р. Славейков", Бургас

8 клас - Йордан Петков, МГ "Баба Тонка", Русе

9 клас - Илиян Свечев, ПГ "Пейо Яворов", Петрич

10 клас - Петя Иванова, ПМГ "Акад. Боян Петканчин", Хасково

11 клас - Никълъс Бринтнол, СУ "Цанко Церковски", Полски Тръмбеш

12 клас - Елизавета Малянова, СУ  "Св. св. Кирил и Методий", Бургас

Церемонията по награждаване на победителите ще се проведе на 16 февруари 2019 г. в Американския университет в Благоевград. Състезанието по творческо писане на английски език се организира по инициатива на Фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПлюС", в партньорство с Посолството на САЩ и Американския университет в България. Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. За пореден път включените в конкурса теми бяха интересни и провокиращи въображението на участниците, като: "Къде отива океанът?", "На една усмивка разстояние", "Животът е твърде кратък, за да нося скучни дрехи", "Ябълковото дърво, което не преставаше да расте" и др.

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"