На мащабен форум в Бургас представиха добрите алтернативни методи на обучение

Инициативата се организира от Община Бургас и Областният информационен център

Образованието в детските градини и училищата е акцент в програмата за отбелязване на Дните на Европа в Бургас. На мащабен граждански форум в КЦ "Морско казино" представители на местната власт, училищата и детските градини в морския град обсъдиха добрите практики при алтернативните методи на обучение.

Инициативата се организира от Община Бургас и Областният информационен център. В нея участва зам.-кметът по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева.

Десетки представители на детски градини и училища в Бургас коментираха въвеждането на алтернативни форми на обучение и каква е ролята им при формирането на нови знания и умения сред децата.

В поредица от презентации експерти в сферата на образованието разкриха ключови моменти от реализирането на различни проекти, които осигуряват перспектива за постигането по-добри резултати в обучението. 

Вече няколко години Община Бургас работи последователно за прилагането на иновативни форми на обучение. Сред целите на тази политика е подрастващите да развият отговорно чувство към опазването на околната среда, използването на съвременните технологии за придобиване на нови знания и воденето на здравословен начин на живот чрез практикуването на различни видове спорт.