Мария Габриел в Плевен: Висока активност на изборите ще означава силен глас на България в Европа

Това каза водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори

Единство и отговорност. Това ще преследваме в работата си всички кандидати за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС. Единство – защото само сплотени можем да браним националния си интерес и го показахме – съпротивата срещу пакета „Мобилност“, двойните стандарти и др. Отговорност – защото пред хората не трябва да даваме неизпълними обещания, а само реално постижими резултати с дългосрочен ефект. Това каза водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори Мария Габриел по време на водещото предизборно събитие на ГЕРБ в Плевен.

По думите на Мария Габриел висока активност на евровота означава и силен глас на България в Европа. „За мен е чест да бъда водач на най-силния екип от кандидати за евродепутати. Резултатите от нашата работа говорят сами за себе си. Предстоят обаче ключови месеци и на България трябват опитни хора като нас. Да, защитихме рекорден бюджет от 18 млрд. лв., но предстоят още преговори и изцяло от нас зависи дали ще затвърдим вече извоюваната победа“, каза Мария Габриел. Според нея в европейския бюджет на България има послание към всеки регион и отрасъл. „На фона на това, че други държави ще получат с 8% по-малко за земеделие, ние ще запазим достойни нива на финансиране. Като цяло ЕС предлага изключително много възможности, но трябва да имаме добър екип в ЕП, който да се пребори за тях“, отчете Габриел, като подчерта, че й се иска в Европа да има повече малки проекти, носещи конкретни ползи на хората. „Такъв е проектът за безплатен интернет за българските и европейските общини. 170 български общини получиха ваучери за безплатен безжичен интернет на обществени места“, даде за пример тя. Мария Габриел отбеляза, че в Плевен има много пчелари, като ги увери, че и занапред може да разчитат на нея гласът им да се чува в ЕС.

„На много места в страната има проекти, реализирани с европейски средства. Те правят държавата и живота ни по-красив. В ЕП ще продължа да работя за това регионите да се развиват и достатъчно средства да достигат до тях и да се използват по най-добрия начин. Чрез ЕС и здравната и образователната услуга могат да бъдат по-добри“, посочи Андрей Ковачев. Той бе категоричен, че на 26 май хората не трябва да дават шанс на онези, които вече многократно са се проваляли и са ни тласкали към катастрофи. „Всеки може да обещава преди избори, но отговорността изисква да казваш само реално изпълними неща. Нека да не рискуваме страната да се върне години назад в развитието си“, призова Ковачев.

„Днес БСП предлага вицепремиера на Жан Виденов за евродепутат, а именно той фалира държавата не толкова отдавна. Допуснем ли БСП да се върнат на власт – години ще ни трябват да се възстановим. Ние не сме като ДСБ и „Да, България“, които искат БСП да се върнат само и само да не е ГЕРБ, вместо да се вслушат в думите на Жозеф Дол за обединение на десните формации“, каза на свой ред Илия Лазаров от СДС – номер 17 в листата. „Ние започнахме европейския път на България, а ГЕРБ го продължиха. Тяхното дело е и наше“, завърши той.

„България не трябва да се отклонява от единствения възможен път пред себе си – европейския. Нашите кандидати знаят как да го постигнат и те заслужават подкрепа. ЕС инвестира в България 4 пъти повече средства, отколкото ние даваме за Съюза. Тези средства преобразяват българските региони, включително и плевенския. В нашата листа има професионалисти, хора с опит и характер. Хора, които знаят как да бранят българския интерес в Европа“, каза на свой ред общинският ръководител на ГЕРБ-Плевен Петя Василева.

Събитието уважиха още народните представители от ПГ на ПП ГЕРБ Владислав Николов и Ралица Добрева, председателят на ОбС-Плевен Мартин Митев, общински съветници, ръководството на партньорите от СДС – Плевен, много членове и симпатизанти.