Българската федерация по тенис и AES България продължават успешното си партньорство

Българската федерация по тенис (БФТ) и най-големият инвеститор в българския енергиен сектор за последните 30 години - AES България, продължиха за трета поредна година партньорството си, насочено към популяризиране на тениса като предпочитан спорт сред младите хора у нас, давайки възможност на децата, които се занимават с него, да усъвършенстват уменията си с помощта на световно признати треньори.

В рамките на съвместната инициатива на БФТ и AES България, наречена „AES България Тенис звезди", започнала през 2017 г., бяха проведени уроци и тренировки в 20 населени места в страната, в които бяха обхванати над 600 деца на възраст от 8 до 18 години. Бяха проведени събеседвания с треньори и родители и бяха изготвяни индивидуални програми, част от мисията за образоване и подпомагане на деца, треньори и клубове.

„За Българската федерация по тенис е огромно удоволствие да има до себе си изключително силен и коректен партньор като AES България - компания, която инвестира в развитието на страната ни, а успоредно с това не спира да подпомага значими инициативи по линия на програмите си за корпоративна социална отговорност. Заедно вече реализирахме първата по рода си в България програма „AES България Тенис Звезди", целяща да образова, подпомогне и подкрепи децата и българските тенис таланти, техните треньори и клубове. Когато сме заедно с партньор като AES България, ние сме енергията, която ни дава сили и увереност в още по-доброто бъдеще на българския тенис", заяви президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.