Достъпът на непълнолетни на "Francofolies" само с декларация

Входът на парк "Македония“ ще бъде отворен за посетители часове преди концертите

И в двата дни на фестивала „Francofolies.Благоевград“ входът на парк „Македония“ ще бъде отворен за посетители часове преди самите концерти.
На 21 юни, когато фестивалната вечер стартира в 20.30 часа, жителите и гостите на града ще могат да заемат своите места след 19.00 часа. На 22 юни входът ще бъде отворен от 18.30 часа, а началото на музикалната вечер е 20.00 часа.
Община Благоевград напомня, че лица под 18-годишна възраст, без придружители, няма да бъдат пускани на територията на парка, без попълнени декларации от родител/настойник. Бланка може да бъде изтеглена от http://www.blgmun.com/scat3427/Deklaraciya_ZZD.html
, както да бъдат взети от входа на парк „Македония“. Могат да бъдат получени и в „Културно-туристически информационен център“, разположен на пл.„Г.Измирлиев“ 1 (при зала „22 септември“), където можете да получите и информация за всички събития около фестивала. Община Благоевград апелира декларациите да се попълват предварително за улеснение както на посетителите, така и за проверяващите. Ще бъде ограничен и достъпът за домашни любимци. Също така, на територията на парк „Македония“, в рамките на фестивала, няма да бъдат допускани за внасяне напитки в стъклен амбалаж, напитки в пластмасови бутилки – разфасовки от 1,5 и 1 литър. Напитки от 0.5 литра ще бъдат отваряни на входа. Няма да бъдат допускани и пакетирани храни. Забранява се и внасянето на огнестрелни оръжия, пиратки, ножове, островърхи предмети и запалими материали. Предприетите мерки са с цел безопасност на гостите по изискване на компетентните органи.