Plevenutre.bg и Ивет Горанова се включват в проекта "България: Срещу агресията в спорта 2019"

Младежи, млади спортисти и спортни журналисти ще коментират мерки срещу агресията в спорта на форум във Варна

Обучение по проект "България: Срещу агресията в спорта 2019" на Регионалната агенция за предприемачество и иновации – Варна (РАПИВ), започва утре – 19 юли от 14.00 ч. в Националната спортна база "Спорт палас" до Варна. В продължение на три дни младежи, млади спортни журналисти и спортисти ще обсъждат съвместно с преподаватели на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" механизми за разпознаване на видовете агресия и зависимости при провеждане и отразяване на спортни събития и технологии за туширане на агресивно поведение.

В събитието ще участват и известни млади български спортисти, сред които Ивет Горанова – златна медалистка в бойните спортове от Европейско първенство в Минск’2019, Божидар Аврамов – състезател на баскетболния клуб „Левски Лукойл“ и националния отбор на България и др. Активно ще е присъствието и на водещи спортни репортери от национални и регионални медии, сред които ще е и главният редактор на Plevenutre.bg Георги Стоянов.

Топ преподаватели на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" в областите психология, информатика, спорт, национална сигурност и дигиталния маркетинг са подготвили теми, свързани с анализа и оценката на емоциите, икономика на агресията в спорта, личната защита и физическа самоотбрана като средство за намаляване на агресията и др. Катедрата по „Информатика“ на ВСУ "Черноризец Храбър" ще запознае участниците с анализ на употребата на социални мрежи от спортните клубове и спортистите в България, както и с новости в ефективното медийно онлайн позициониране и актуалните „онлайн помощници“ за спортни журналисти и спортисти, които могат да направят публикациите по-ефективни и уникални.

Със специален интерес се очаква футболната среща между младежи, журналисти и спортисти, която ще се проведе на открития терен на „Спорт палас“ на 20 юли от 19.00 ч. В нея участниците ще демонстрират честна игра и спортсменски дух.

Събитието ще приключи на 21 юли с кръгла маса, с начален час 10.00 ч.

Проектът "България: Срещу агресията в спорта 2019" цели изграждане на умения за социално отговорно поведение при 30 младежи, вкл. спортни журналисти и спортисти - на възраст до 29 години, които са пряко или косвено свързани с различни форми на агресия, както и да разпознават видовете зависимости.

Проектът "България: Срещу агресията в спорта 2019" на Регионалната агенция за предприемачество и иновации – Варна (РАПИВ), № НПИМД-НЗ-112/2019, Договор 25-00-30/06.06.2019 г., се реализира с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от закона за хазарта за 2019 година, Министерство на младежта и спорта на България.