Всеки може да използва обновените училищни дворове за любителски спорт

Спорт

30-07-2019, 11:03

Снимка:

Община Бургас

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бюджет 2017 предвижда още детски градини и обновяване на училищни дворове

Отделни хора или групи, които желаят да практикуват отборни спортове в свободното си време, са добре дошли в обновените училищни дворове на Бургас. Общината определи символична такса от 6 лева на час за използване на отделните площадки - за футбол, волейбол, баскетбол и т.н. Целта не е да се трупа печалба, а да има ред, предварително записване и да се знае кой носи отговорност, ако бъдат нанесени поражения на инфраструктурата. Ако се съберат десет души за баскетбол, например, играта за час ще им излезе по 60 стотинки на човек.

Който желае да се възползва, трябва да се свърже с дирекция "Образование" в Общината. Тя ще организира записването, а таксата ще се плаща на съответното училище. Свободни часове ще се дават във време, когато няма ученически занятия.

Междувременно приключи основният ремонт на огромния двор на Математическа гимназия/ГРЕ "Раковски". Той бе финансиран от Министерство на образованието и науката и Община Бургас. В него са обособени игрища за баскетбол, футбол, волейбол, хандбал, лекоатлетическа писта, зони за фитнес и тенис на маса.

На една от снимките ще видите как изглеждаше той преди ремонта.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"