Журналистът Георги Стоянов представи книгата си "Останете живи" пред деца и младежи в СОК "Камчия"

Срещата накара всички да се замислят и осъзнаят колко е важно да бъдат отговорни и разумни участници в движението

В СОК "Камчия" журналистът Георги Стоянов представи книгата си "Останете живи", посветена на войната по пътищата пред деца и младежи, които са част от диабетния лагер "Докосни дъгата“. Това предизвика много емоции и дискусии, карайки всички да се замислят и осъзнаят колко е важно да бъдат отговорни и разумни участници в движението.

Авторът запозна всички с подробностите около създаването на книгата. Яна Каменова и Дидо Димов прочетоха по една история от изданието, а Мирела Стоянова, криминалист в полицията във Враца, също отправи своите послания по темата.

Плевенският журналист бе в комплекс "Камчия" по покана на диабетния лагер "Докосни дъгата“, който е част от дейностите по проекта "Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията“.

Организаторите на диабетния лагер с председател д-р Денислава Ангелова поканиха много известни български спортисти и знакови личности. В "Камчия" децата се насладиха на концерт на емблематичните варненски шоумени от "Тутурутка“, а на футболното игрище в комплекса звездата на Лудогорец - Козмин Моци, ги изненада като проведе тренировка с тях. С футболиста пристигна и талисмана на Лудогорец - орлицата Фортуна. Волейболната звезда Матей Казийски и Стефак Великова, треньор на плевенския клуб "Олимпиец" изнесоха открит урок по волейбол, а Дарин и Асен Великови - по баскетбол.

Главната идея на организаторите на диабетния лагер бе чрез спорт, музика, култура и дискусии "лице в лице“ да насочат вниманието на подрастващите към изграждане на взаимоотношения, основаващи се на приятелство, уважение и толерантност.