Бойко Борисов за партията на Слави Трифонов: Човешката глупост е безкрайна

"Аз му пожелавам успех и се радвам, че сега вече играта е честна", каза премиерът

"То може да има и няма такова предаване", отговори на въпрос на водещия Антон Хекимян Бойко Борисов по Би Ти Ви за създаването на партия "Няма такава държава". "Човешката глупост е безкрайна. 1300-годишна държава, основана от нашите царе и ханове. С невероятна история и археология, до ден-днешен уважавана от Европа и света... Всеки може да си кръсти партията както иска", допълни премиерът.

"Да, няма такава държава, в която всяка вечер, в най-гледаното време, години наред да си промотираш без пари партията и никой да не ти задава въпроси. Години наред си стоиш и си говориш от свое име. Къде има такава държава? На кой друг му е позволено това? Има ли друг, на който да е позволено тази реклама на партията му години наред? И накрая излиза и казва - няма такава държава. Колко модела минаха и дали се е държал неутрално политически Слави Трифонов?", попита Борисов.

"Казвам, че сега нещата са честни. Досега не бяха честни - той седи от върха на своя пиедеастал и дава оценка от най-гледаната телевизия в от най-гледаното време. Е, няма такава държава. СЕМ да му позволи подобно нещо и да не го санкционира. Това вече е честно, защото идва на политическата сцена и сега, като всеки от нас, ще отговаря и за хората си. Той е умен човек и вижда откъде идва краха на политиците. Когато започнеш да показваш хората, с които ще изпълняваш тази програма или ще управляваш... Ние знаем само сценаристите му... Когато разберем кандидатите му за общински съветници, кметове, oбластни управители, министри, депутати, изведнъж ореолът ще изчезне. Или поне силно ще бъде надупчен, така както моя и на много други. Аз му пожелавам успех и се радвам, че сега вече играта е честна. Преди не беше честна", каза още по темата Бойко Борисов.