Премиерът Борисов: Готовата АМ „Хемус” ще изведе трафика от Велико Търново

Мисия

11-10-2019, 13:49

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Даниел Панов показа на министър – председателя променения град

Даниел Панов показа днес на премиера Бойко Борисов променения град Велико Търново. Борисов видя новия четирилентов път, свързващ централната част с кв. ”Бузлуджа” и „Зона В”, ул. „Магистрална”, пътен възел „Качица” и началото на кв. „Колю Фичето”.

„В момента, в който изведем трафика през АМ "Хемус", придвижването през Велико Търново ще стане много бързо. Сега движението към Варна минава през центъра на града. Този тежък трафик, като си излезе след 2 години по магистралата, тук ще стане много бързо придвижването. Просто трябва зор още 2-3 години да довършим строителството на „Хемус“.” – каза премиерът, който лично шофираше по градските улици на старата столица / видео може да видите тук : https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2552209708340417/.

Бойко Борисов остана възхитен от реставрирания хан „Хаджи Николи” на Самоводската чаршия. На занаятчийската уличка той се снима с туристи, които се оказаха от Враца.

„Не е важно дали на мен и на кмета Даниел Панов ни харесва промяната във Велико Търново, важно е хората, които идват и живеят тук да са доволни, а тяхната оценка е положителна.” – подчерта министър – председателят. Той хареса идеята на Даниел Панов сградата на Старата поща да се превърне в етнографски музей.

Борисов видя и напредналия строеж на митрополитската библиотека и се запозна с идейния проект за Северния пътен възел, който може да спаси града от преминаването ежедневно на 6 000 автомобила /видео: https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2552227681671953/.