Пълна неграмотност и отчайваща речева култура oт страна на кандидат за кмет на Русе

Дебатът в ефира на Нова тв породи много коментари

Как ще се развива Русе след местните избори? Дебатът в ефира на Нова тв породи много коментари, като не беше пропуснато да бъдат изтъкнати и много от по-особените качества на дебатиращите. В тях беше отчетена пълна неграмотност и отчайваща речева култура в речника от страна на кандидата на ВМРО Галин Григоров.

През последните дни русенци заляха мрежата с насмешливи подхвърляния и дадоха ясни индикации, че е недопустимо един кандидат за кмет на града им да демонстрира такава липса на интелект, елементарни познания и дар слово.

А ето и един коментар от tornadobg.com за представянето на Диана Иванова (ГЕРБ), Галин Григоров (ВМРО) и Пенчо Милков (БСП), който е от аспект на приложната клинична психология.

Диана Иванова, ГЕРБ:

сдържана, уверена, с бързо и равномерно протичане на мисълта, без абсанси, подчертана добронамереност, с привлекателно самочувствие като жена, съчетано с изискана скромност, неагресивна, без правоговорни грешки, добър синтаксис, хубав тембър, речта ѝ е артикулирана и смислена, определено симпатична
Не се откриват особени отклонения, фрапиращи черти и личностни характеристики извън нормите.

Галин Григоров, ВМРО:

простоват, недодялан, сърдит, наясно, че насила е поставен над нивото си на компетентност, с отчайващо лоша спъната реч, жаргон (гражданитИ, кандидатитИ, наукитИ и др.), запъвания, сдъфкани думи, пропадания на мисълта, паралогизми („което предстои да бъде направено, в момента вече съм направил…“), неправилна постройка на фрази („това е начина, който да бъдат установени…“), липса на усет за уместност („аз съм викал министри…“, все едно, че вика леля си; „накарах инвеститори да инвестират 6 милиона евро“), комплекс за малоценност.

Пенчо Милков, БСП:

притеснен, сърдит и зъл, демонстрирана хипербулия и хиперактивност (безброй питания в Парламента), лоша реч (казва, например, „сички“ и др.), гледа лошо като подпит в селска кръчма, извън действителността, wishful thinking (взема желаното за действително), говори като вече избран кмет, фиксация върху „мигновено“, „прозрачно“ и др., говори за себе си в трето лице, симптоми на раздвоение на личността (хем защитник на бедните, хем иска да премахне старите им коли; хем опозиция, хем „осигурил станциите“), хистрионна и нарцистична акцентуация, нищо не каза за дядо си по Девети септември 1944 г.