Туристическият бранш и бизнесът в Сандански подкрепиха Кирил Котев за нов управленски мандат

Кандидатът на ГЕРБ за кмет Кирил Котев изложи идеите си за развитие на общината

Представители на туристическия сектор поканиха кандидата на ГЕРБ за кмет на Община Сандански Кирил Котев да изложи идеите си за развитие на общината в следващия четиригодишен мандат. След изложението участниците в срещата застанаха зад кандидатурата на Кирил Котев за нов управленски мандат. Те приеха и декларация в негова подкрепа. Подписи под документа положиха над 20 компании, собственици и мениджъри в най-големите хотели в общината.

„Представители на туристическия бранш и бизнеса, заставаме в подкрепа на Кирил Котев за нов управленски мандат на Община Сандански, като посочваме конкретни причини и резултати, заради които декларираме своето доверие към него и неговия екип“, се посочва в приетата декларация. Сред изброените резултати, през последните 4 години в сектор „Туризъм” са богатата културна и спортна програма, функциониращите музеи, направения каталог на местата за настаняване, включването на Сандански в единната дигитална туристическа платформа и др. „Инвестицията в спортните бази, за която се говори от 50 години, вече е факт и допринася за развитието на спорта и туризма“, се подчертава в декларацията и се допълва, че всичко това подпомага заетостта на бизнеса в най-слабите месеци за туризма.

Като положителни са оценени и големият брой участия в туристически форуми, национални и международни борси, което допринася за популяризиране на общината като СПА и балнeо дестинация и увеличаване на броя туристи. „Трябва да посочим, че за съжаление, преди 4 години Сандански не присъстваше на специализираните форуми като дестинация, а ние трябваше със собствени сили да се борим за всеки турист. Днес, ролята на общината е водеща за популяризиране на бранда Сандански – така както трябва да бъде“, се казва още в позицията на бизнеса.

„През тези четири години сме работили последователно за развитието на туризма, а Сандански е място, в което всяка инвестиция, която правим всъщност пряко или косвено е свързана със сектора. Защото по-добра инфраструктура, повече спортни и културни събития и по-добра градска среда – всичко това са предпоставки и за привличане и на повече туристи“, посочи Кирил Котев. Той благодари за получената подкрепа и декларира, че програмата за управление на Сандански ще бъде изпълнена в нейната цялост, защото в нея са заложени проекти, които ще дадат тласък на целия бизнес в общината.

През последните 2 години в хотелската база на Сандански са инвестирани над 10 млн. лв., а всяка година се отчита увеличение на туристическия поток. Инвестициите са частни, но показват стабилността и устойчивото развитие на общината, защото инвестиции се случват само там, където бизнесът вижда устойчивост и визия за развитие.