Шоумените от "Тутурутка" подкрепиха мисията на книгата "Останете живи"

"Карайте внимателно, всичко се случва на пътя", призоваха популярните комици

Карайте внимателно! Всичко се случва на пътя. За това призовават актьорите от емблематичното шоу "Тутурутка", които също изказаха подкрепата си към мисията на книгата "Останете живи" и кампанията по представянето й, имаща за цел да изгради инстинкт за самосъхрание у младите хора и да ги предпази от това да сe превърнат в част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя.

Авторът и издател на "Останете живи" Георги Стоянов вече се срещна със стотици ученици, а изданието стана част от библиотеките на десетки училища в редица градове на страната.

Кампанията около представянето на книгата, както и срещите с ученици продължават и през настоящата учебна година. На 19 ноември Стоянов ще гостува на Езикова гимназия "Иван Вазов" в Пловдив, а ден по-късно е планирано събитие и в ПГМЕТ - Плевен. 

"Останете живи" поставя акцента върху човешкия фактор за войната по пътищата и разказва истории на хора, участвали или засегнати по един или друг начин от пътнотранспортно произшествие – участници в инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени, очевидци. Наред с истинските истории, които са събрани в изданието, Георги Стоянов предлага на читателите и статистически данни, показателни за тенденциите при пътнотранспортните произшествия, както и полезни за младите хора съвети за действие при катастрофи и за оказване на помощ на пострадали.

Повече за книгата може да намерите на официалната й фейсбук страница "Останете живи".