Екатерина Захариева и старши експерт на НАТО ще участват в конференция "Западни Балкани" в София

За срещата в България пристига Роберт Пшчел – старши експерт „Русия и Западни Балкани“ в НАТО

Вицепремиерът и министър на външните работи на България Екатерина Захариева ще участва в конференция „Западни Балкани“, която ще събере в София политици и експерти от Европа в областта на геополитиката, международните отношения и националната сигурност. За срещата в България пристига Роберт Пшчел – старши експерт „Русия и Западни Балкани“ в НАТО. Вече бе обявено, че участие ще вземе българският еврокомисар Мария Габриел, както и посланикът на Европейския съюз в Косово Наталия Апостолова.

Конференцията е организирана от Фондацията за европейска реформа New Direction, вицепрезидент на която е членът на EП и групата на Европейските консерватори и реформисти и заместник председател на ВМРО Ангел Джамбазки, и Международния републикански институт (IRI).

Представителите на европейските институции, НАТО, неправителствени организации и българския парламент ще дискутират ключови теми, свързани с бъдещето на Западните Балкани, като сигурност, миграция и присъединяване към НАТО, регионално сътрудничество и укрепване на трансатлантическия ангажимент, предизвикателства и бъдещи важни решения пред региона. Конференцията ще се проведе на 7 декември в Национален дворец на културата в София.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"