Предложение: Общинските съветници на Плевен да дават поне 10% от заплатите си за даровити деца

Предложение идва от настоятелството на НЧ "Съгласие 1869"

Предложение от настоятелството на НЧ "Съгласие 1869" до ОбС - Плевен за взимане на решение поне 10% от заплатите на общинските съветници да бъдат отделяни за проекти и дейности, свързани с деца е отправено до Мартин Митев, председател на Общински съвет - Плевен.

Ето го пълният текст на предложението:

"Настоятелството на НЧ "Съгласие 1869" се запозна с решение 7, както и с протокол №3 /29.11.2019г. на ОбС - Луковит и изказване в тази посока на кмета на Община Луковит Иван Грънчаров.

От съдържанието им е видно, че членовете на Общинския съвет са си гласували само 10 процента възнаграждение от средната брутна месечна заплата в общинската администрация. Средствата, които няма да бъдат дадени за заплати, ще отидат за подпомагане спорта и инфраструктурата.

Съгласно чл. 34, ал. 1, от ЗМСМА общият размер на възнаграждението на общинския съветник не може да бъде повече от 70 на сто от брутната заплата на председателя на общинския съвет за съответния месец - в общините с население над 100 000 души според т.1 от същата правна норма, която е относима за община Плевен.

Настоятелството на НЧ "Съгласие 1869" Ви предлага ОбС - Плевен да се присъедини към тази инициатива, като бъде гласувано решение, съгласно което общинските съветници да отделят поне 10% от възнаграждението си за подпомагане на проекти и дейности, свързани и /или/ създадени от деца в областта на културата и спорта.

Надяваме се, че ще възприемете предложението ни като рационално и израз както на гражданска позиция, така най-вече на загриженост за развитието на талантливите деца на Плевен", се посочва в предложението на Ивайло Атанасов, председател на НЧ "Съгласие 1869".