Остават затворени детски ясли, градини, училища, културни институти и спортни зали в Плевен

Решение кога ще бъдат отворени към този момент няма

Решение кога ще бъдат отворени училищата, детските градини, ясли, университети и други обучителни организации на територията на област Плевен към този момент няма. Това беше обявено на провелото се днес заседание на Областния оперативен щаб, който се събира регулярно заради извънредната обстановка с коронавируса у нас, информират от пресцентъра на общината.

Съгласно Заповед на Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от 8 март 2020 г. беше разпоредено да бъдат затворени училища, детски градини, ясли и обучителни организации в областите Плевен и Габрово. Преустановяването на учебния процес е до второ нареждане.

Във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 на територията на областите Габрово и Плевен Министърът на здравеопазването разпореди до второ нареждане:

1. Да бъдат преустановени учебните занятия и извънкласните занимания в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации;

2. Да бъдат преустановени детските и женските консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приемът и провеждането на планова оперативна дейност и свижданията във всички лечебни заведения;

3. Да бъдат преустановени посещенията в детските ясли и детските градини;

4. Да бъдат преустановени се всички масови мероприятия, включително спортни и културни (кина, театри, концертни зали, фитнес – зали и др., в които се събират много хора на закрито).

В тази връзка с посетители не работят музеите и галериите, Драматичният театър, общинските зали „К. Попова”, „Гена Димитрова”, залата на ул. „Д. Константинов” 25 , спортните зали, стадион „Плевен”. РБ „Хр. Смирненски” работи с читатели дистанционно.