Инвестиция за 400 000 лв. стартира подмяната на три основни водопровода в Свищов

Мисия

09-04-2020, 11:27

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ремонтните дейности ще затруднят движението в част от града

ВиК „Йовковци“ – Велико Търново и община Свищов започват дейности по реконструкция и подмяна на три основни водопровода на ул. „Люлин“, в Свищов.

Инвестицията, която е на обща стойност 400 хил. лева, ще обхване разстоянието от кръстовището с ул. „Черни връх“ до кръстовището с ул. „Патриарх Евтимий“, което е общо 270 метра и касае подмяната на: довеждащия водопровод Вардим – Свищов, напорен водопровод „Висока зона - Болница“, и хранителен водопровод „Висока зона - Болница“. Старите, амортизирали етернитови тръби на трите водопровода ще бъдат подменени с по-надеждни полиетиленови тръби, с висока плътност, което значително ще допринесе за подобряване на водоснабдяването и качеството на услугата в града.

След приключване дейностите по подмяна на водопроводите, участъкът ще бъде асфалтиран и ще се положи необходимата пътна маркировка.

Относно плановото спиране на водата по време на ремонта, гражданите ще могат да се информират от сайта на ВиК „Йовковци“ – Велико Търново: http://www.vik-vt.com/?mod=news 

Във връзка с ремонтните дейности, временно ще бъде затруднено движението в тази част от града.