Бойко Борисов: Обещал съм на хората от Северна България да завършим АМ "Хемус"

2024 г. тя ще е изцяло готова от София до Варна

Премиерът Борисов инспектира строителните работи по отсечката Белокопитово-Буховци на АМ "Хемус" заедно със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

"Радвам се, че кризата с коронавируса не се отразява на строителството. Хиляди строители, инженери, шофьори и багеристи работят всеки ден и помагат изключително много на нашата икономика. Всички те получават редовно своите възнаграждения, мотивирани са и затова напредват с много добри темпове", каза премиерът.

В рамките на инспекцията премиерът Бойко Борисов отбеляза, че е от голямо значение да могат да работят археолозите по АМ "Хемус", така че строителството също да върви с бързи темпове.

Зам.-министър Нанков обърна внимание, че особено в търновската част има много археология, с което се съобразяват и строителните работи.

"Много усилено отсечката отчуждаваме, проектираме до Търново, след Търговище, и от Плевен до Търново от двете страни, да ги съберем. Амбицията ни е тази година да сме започнали строителството на всички останали лотове на АМ "Хемус". Обещал съм на хората от Северна България да завършим магистралата. 2024 г. тя ще е изцяло готова от София до Варна. Българските строители и инженери, шофьори и багеристи се справят изключително добре“, заяви министър-председателят Борисов.

Той добави, че строителството е един от секторите, в който и в момента продължава да се работи изключително активно, което по думите му е добре за оборотите на държавата.