Министър Кралев призова феновете да спазват стриктно мерките

Спорт

01-07-2020, 12:01

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стадион „Васил Левски" днес ще бъде отворен достатъчно рано, за да няма струпвания

Тази вечер от 19:15 часа 12 000 души ще могат да гледат Купата на България по трибуните на Националния стадион "Васил Левски". Привържениците на ЦСКА и "Локомотив" (Пловдив) ще бъдат разпределени по равно в секторите.
„Ще се следи стриктно за спазване на всички мерки. Професионалната футболна лига в случая носи пълната отговорност за организацията на срещата. За останалите мачове – отговорни ще са домакините”. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев, съобщава NOVA.
„На пръв поглед тази бройка звучи стряскащо, но трябва да се съобразяваме с капацитета на стадиона. Причината да се разреши такава бройка е, че капацитетът му е 44 000, което означава, че сме допуснали по-малко от 30%”, коментира още той.
Кралев направи сравнение с мероприятията, които се провеждат в закрити пространства. „При всички останали мероприятия на закрито се допускат до 50% от капацитета на помещенията. Няма медицински специалист, който да не се съгласи, че събитията на закрито са далеч по-опасни от тези на открито”, каза той.
По думите му стадион „Васил Левски" ще бъде отворен достатъчно рано, за да могат феновете да се настанят спокойно и да няма струпвания. Кралев призова феновете да спазват всички въведени мерки.
„Много се коментира и фактът, че в други държави се допускат хора по стадионите. 15 държави са избрали да се играе футбол пред публика”, посочи още той.
Спортният министър призна, че неспазването на мерките за финала може да доведе до сериозни последствия. И предупреди – ако се случи това, ще се мисли за тотално спиране на феновете от стадиона, но след консултация със здравните власти.
„Трябва да се научим да живеем с вируса. Вирусът няма да си отиде за месец или два. Трябва да сме дисциплинирани. Налага се да убедим хората, че трябва да променят начина си на живот и навиците си, за да запазят себе си”, категоричен бе Кралев.