Русенският клуб по стрелба с лък „Джамбо 2006“ с най-много отличия на турнира „Дунавски стрели“

15-ото издание на турнира „Дунавски стрели“ се проведе от петък до неделя на Градския стадион в Русе. В него участваха повече от 60 състезатели от 12 спортни клуба от страната – София, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Разград, Силистра, Поморие, Садово и Русе. Те се надпреварваха в две дисциплини – олимпийска на дистанция 70 м и компаунд на разстояние 50 м. Възпитаниците на треньора Йордан Джамбазов от русенския клуб „Джамбо 2006“ спечелиха първите места в отборната надпревара и в две от индивидуалните дисциплини, както и второ място при жените в олимпийския стил.

В дисциплината „Компаунд мъже“ първото място зае Виктор Петров от русенския клуб, а съотборничката му Никол Георгиева оглави класацията в дисциплината олимпийски стил кадетки. Русенският клуб Джамбо 2006 отстъпи единствено в олимпийския стил при мъже и жени, където първите места се заеха съответно от Явор Христов от Силистра и Добромира Данаилова от София.

В отборните надпревари в олимпийски стил се отличиха Иван Банчев, Йордан Димитров, Тервел Чорбаджийски и Диляна Джамбазова, а при в олимпийски стил при кадетите и кадетките Константин Георгиев и Никол Георгиева взеха първото място, а отборът на Симон Георгиева и Мирослав Петров се класира на трето място.