Министър Кралев откри зала за вдигане на тежести в Русе

Положена е нова подова настилка, подменена е отоплителната система, дограмата и осветителните тела

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри обновената зала за вдигане на тежести в Русе. ММС финансира със 110 805, 20 лв. ремонта за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на съоръжението, което се намира в спортен комплекс “Ялта”. Положена е нова подова настилка, подменена е отоплителната система, дограмата и осветителните тела. Извършен е ремонт на електрическата инсталация и вентилационната система. Залата се ползва от спортистите от ТСК “Русе”. Лентата прерязаха министър Кралев, народният представител Пламен Нунев, старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов и президентът на местния клуб Кирил Панайотов.

“Много съм щастлив, че съм днес тук, защото няма по-голяма радост от това да видиш усмивките на децата. Сега усмивките не ги виждам заради маските, но блясъкът в очите е достатъчен, за да получим цялата благодарност на света. Благодаря много на старши треньора на националния отбор Иван Иванов, с който положихме много усилия през последните години един от най-успешните български спортове да се възстанови и да поеме отново по пътя към славата. Това се дължи на факта, че имаме изключително много талантливи деца, които работят здраво с треньорите, под ръководството на г-н Иванов. Ние сме задължени да продължим да инвестираме средства в спортна инфраструктура. Направиха се много зали за вдигане на тежести, за бокс, за борба, за волейбол. Ще продължим да инвестираме”, заяви министър Кралев.

Той се ангажира реконструкциите в спортен комплекс “Ялта” да продължат с ремонт на закритата писта за лека атлетика. В момента се изготвя проект за обновяването й, като дейностите се очаква да стартират в края на тази година.

Представителите на клуба по вдигане на тежести изказаха благодарността си към спортния министър за създадените отлични условия за провеждането на тренировъчен процес, което е предпоставка за привличането на повече млади хора към активна спортна дейност.

Красен Кралев и Пламен Нунев посетиха и ремонтираната зала за бокс, която се ползва от състезателите на един от най-големите и успешни български клубове БК “Русе”, водени от треньора Павел Сяров. За реновирането ММС осигури 257 542, 16 лв.

Съоръжението е с площ от 600 кв. м. Извършено е саниране на сградата, реновиране на покрива, смяна на дограмата, поставяне на нова подова настилка, подмяна на осветителните тела, ремонт на санитарните възли, съблекални и електрическата инсталация. Съоръжението ще отвори врати през есента, след като бъде доставено тренировъчно оборудване от Англия.