„Етър” загуби с 3:0 от „Ботев” (Пловдив) последната си контрола

Спорт

31-07-2020, 20:39

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Етър” загуби с 3:0 от „Ботев” (Пловдив) последната си контрола от подготовката, но игра добре и създаде доста положения, които за жалост не успя да реализира. Мачът се игра на стадион „Трейс Арена” в Стара Загора.

Още в 8-ата минута Антонио Вутов бе съборен в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. От бялата точка Тодор Неделев стреля в обратния ъгъл на Христо Иванов за 1:0. Етърци действаха съвсем равностойно, като двата тима предприемаха остри атаки към двете врати. В 14-ата минута "Етър" пропусна да изравни - бърза атака изведе Милчо Ангелов на добра позиция, той финтира Бандаловски и стреля от 20 метра, но топката мина на сантиметри покрай гредата.

„Канарчетата” също имаха възможност – в 22-ата минута атака с едно докосване завърши с извеждащо подаване на Атанас Илиев към Цикарски, който остана очи в очи с Христо Иванов, но стреля в тялото му. Втора възможност да изравни имаше „Етър” в 29-ата минута отново пред Милчо Ангелов, чийто опасен удар бе спасен от вратаря Янко Георгиев. Към края на полувремето териториалният превес на „Ботев” се засили. В 36-ата минута Атанас Илиев бе изведен от Неделев, но стреля покрай вратата.

В самия край на полувремето обаче „болярите” натиснаха и пропуснаха две отлични възможности. В 44-ата минута Бандаловски върна рисковано към Янко Георгиев, който се опита да избие топката, тя рикошира в тялото на нападател и мина над вратата. Още в следващата атака нова опасен пробив отляво завърши с удар на Антон Огнянов към горния ляв ъгъл на вратата на "Ботев", но след лек рикошет топката излезе в корнер.

След почивката пловдивчани вкараха почти изцяло нов състав, но също балансиран с опитни играчи, докато Петко Петков в началото пусна само Кольо Станев. Въпреки това първата опасност бе отново за „Етър” - Йосков отляво намери Милчо Ангелов, но от десетина метра той не успя да изравни. Нов пропуск за "Етър" последва в 55-ата минута - силен удар на Пехливанов мина до вратата на Аргилашки.

После съперникът отново натисна и първо Атанас Илиев стреля технично, но встрани от вратата, а в 65-ата минута Шоколаров изведе Кристиян Добрев, който шутира от 15 метра от движение, но вратарят на "Етър" спаси. Все пак в 78-ата минута „Ботев” стигна до втори гол, дело на Иван Василев, който след центриране на Шоколаров от фаул надскочи защитата и прати топката в мрежата. В 88-ата минута капитанът Лъчезар Балтанов с удар от 22 метра направи резултата класически.

"Етър": Христо Иванов, Георги Купенов, Иван Скерлев, Пламен Крачунов, Иван Михайлов, Антон Огнянов, Яни Пехливанов, Дани Пехливанов, Божидар Кацаров, Валентин Йосков, Милчо Ангелов.