Премиерът разпореди да отворят стадионите за публика при спазване на мерките

Спорт

04-08-2020, 18:16

Снимка:

архив

Автор:

bulgaria.utre

Всичко от Автора

Провеждането на спортни състезания на открито се разрешава при заетост на местата до 50% от капацитета

Министерството на здравеопазването разреши мачовете от новия сезон у нас да са с публика. Условието е лидерите на феновете да дадат обещание, че ще спазват всички мерки, които институциите ще им посочат. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов, който по-късно издаде заповед за допускането на публика на стадионите.

Провеждането на спортни състезания на открито се разрешава при заетост на местата до 50% от капацитета на съответното спортно съоръжение, до 1000 души на сектор, при сядане през седалка и при спазване на физическа дистанция от метър и половина между присъстващите.

Задължително остава и спазването на въведените общи противоепидемични мерки в страната.

Това се посочва в Заповед № РД-01-452/04.08.2020 г. на здравния министър.

Мачовете от новия сезон започват този петък (07.08).

Министър Кралев също коментира по-рано днес искането на феновете, което породи реакцията и на министъра на здравеопазването. "Ние ще водим разговори по тази тема, но първо трябва самите клубове, самите спортни федерации да гарантират, че правилата ще бъдат спазвани", коментира Кралев.

Големи групи от агитките на ЦСКА и Левски написаха писма до премиера, БФС, двете министерства и РЗИ, за да поискат отваряне на стадионите.