Кметът Костадинов: Обвиненията на Мая Манолова към Община Червен бряг и ПП ГЕРБ са безпочвени

Не приемаме некоректни и неверни изказвания от личности, търсещи политически перспективи за бъдещето на България, заявиха от общината

Във връзка с днешните изказвания на лидера на "Изправи се. БГ" Мая Манолова в Червен бряг относно проект за саниране на жилищен блок 12, находящ се на ул. “Княз Борис" I и нейни обвинения към изпълнението на проекта, визираща участие на ПП ГЕРБ, oт Община Червен бряг правят следните уточнения:

1. Проектът и изпълнението е изцяло извършено в предходния мандат, когато кмет на общината е Данаил Вълов, а самият проект е свършил през април 2019 г., когато е извършено неправомерно плащане на всички участници в изпълнението на проекта, без окончателното му одобрение.

Кметът Вълов и общинска администрация към онзи момент е подкрепена от БСП, АБВ, ДБГ и никога не е бил съпричастен с ПП ГЕРБ.

По проекта се извършват разследвания от специализирана прокуратура и АДФИ.

2. Твърдението, че фирма, свързана с изпълнението по този проект, работи по проекта за Рекултивация на сметището е абсолютно неверен, още повече, че общината е завела съдебни дела към фирмата изпълнител по проекта за саниране.

Не приемаме некоректни и неверни изказвания от личности, търсещи политически перспективи за бъдещето на България.

Община Червен бряг винаги е отворена за решаване проблемите на гражданите и полага усилия да защити техните интереси.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен