ВиК - Благоевград с приз в конкурса "Най-зелените компании в България”

Зае първо място в категория "Енергетика, воден сектор“

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград зае I място в категория „Енергетика, воден сектор“ в X юбилейно издание на конкурса „Най-зелените компании в България”, организиран от b2b Media. Конкурсът е национален, а целта е чрез него да бъдат отличени компаниите, които работят последователно за опазване на околната среда.
Благодарение на усилията на ръководството в лицето на инж.Росица Димитрова, Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград прилага дългосрочна стратегия за екологична устойчивост и се стреми непрекъснато да допринася за опазване на природата.
Дружеството следва различни политики в тази посока. Сред тях са реализиране на “зелени“ проекти, предоставяне на възможност за отказ от хартиена фактура и получаване на електронна, участие в кампании за събиране и предаване на пластмасови изделия за рециклиране, информационни кампании, насочени към хората и др.
Това е поредната награда, присъдена на водния оператор, развиващ дейността си на обособената територия в Благоевградска област. Сред отличията до този момент са I място в категорията „Воден сектор“ през 2017 г., две награди през 2018 г, съответно Специална награда „Устойчиво развитие за Зелена икономика“ и II място в Категория „Енергетика, Воден сектор“, както и Специална награда „Устойчиво развитие за Зелена икономика“ и II място в Категория „Енергетика, Воден сектор“ през 2019 година.