Напусна ни актрисата Кончата Феръл от хитовия сериал „Двама мъже и половина“

Тя партнира на Чарли Шийн като домашната помощница Бърта

Напусна ни актрисата Кончата Феръл от хитовия сериал "Двама мъже и половина", съобщи CNN, като се позова на мениджъра ѝ.

Смъртта на 77-годишната актриса е потвърдена и от дъщеря ѝ Саманта Андерсън.

Кончата Феръл изигра емблематичната роля на киселата, устата и безцеремонна домашна помощница Бърта в сериала "Двама мъже и половина". Основният герой в него бе Чарли Харпър, изигран от актьора Чарли Шийн, позастарял богат ерген, пияница и развратник с успешна кариера като автор на рекламни и детски песнички.

Феръл участва в над 200 епизода на "Двама мъже и половина" от 2003 до 2015 г. и печели публиката с това, че се бърка в чужди дела и прави саркастични забележки.

Здравословното състояние на актрисата се е усложнило още през декември миналата година, когато е била приета в болница с бъбречна недостатъчност. През май е получила и сърдечен удар и е настанена в интензивно отделение в продължение на четири седмици.

През дългогодишната си кариера Феръл има зад гърба си три номинации за наградата "Еми". За изявите си на театралната сцена също получава награда през 1974 г.

"Натъжени сме от загубата на Кончата Феръл и сме благодарни за годините, през които ни разсмиваше в образа на Бърта, която ще живее вечно", написа в "Туитър" студио "Уорнър брадърс", което бе продуцентската компания на сериала „Двама мъже и половина“.