Страхотни емоции със Sofia Open 2020 през ноември по DIEMA SPORT 2

Почитателите на спорта могат да проследят вълнуващите срещи и онлайн на PLAY DIEMA XTRA

Престижният турнир Sofia Open 2020 се завръща с най-силното си издание до момента, а феновете на тениса ще имат възможността да го проследят в спортния пакет DIEMA XTRA. Излъчването на петото юбилейно издание стартира от 7 ноември в каналите на „Нова Броудкастинг Груп“ с квалификациите за място в основната схема.

От понеделник, 9 ноември, в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн в стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA зрителите ще могат да проследят на живо по 5 мача от турнира във всеки от дните до четвъртък. Специална допълнителна програма с изобилие от активности като ежедневен обзор на най-интересното от деня, репортажи и интервюта с участниците, също ще бъдат на разположение на феновете всяка вечер в дневника на турнира от 23:00 ч. Кулминацията ще дойде с полуфиналите в петък и ще завърши с финала в събота.

Вече са ясни имената на 19 от звездните участници в основната схема на Sofia Open 2020. Диего Шварцман, Гаел Монфис, Денис Шаповалов, Роберто Баутиста Агут, Пабло Кареньо Буста, Фабио Фонини, Карен Хачанов, Милош Раонич, Феликс Оже-Алиасим, Душан Лайович, Каспер Рууд, Борна Чорич, Тейлър Фриц, Алекс де Минор, Филип Краинович, Ян-Ленард Щруф, Николоз Басилашвили, Кей Нишикори и Кевин Андерсън успяха да влязат в звездната компания, която ще спори за титлата в София.

Забележителното е, че списъкът на приетите по право в основната схема се затвори на №35 в световната ранглиста преди седмица, като сред 19-те попадна и ползващият запазен ранкинг на №14 Кевин Андерсън. Сред потвърдените участници в основната схема има трима финалисти в турнири от "Големият шлем". Списъкът с участниците на Sofia Open 2020 не само е най-силният в историята на турнира. Това е най-впечатляващата селекция изобщо в турнир от категория 250 на АТП от близо четири години насам.

Изкачилият се до №8 в света Андрей Рубльов e изключителното име сред подалите заявка за квалификациите на Sofia Open 2020. Спечелилият 4 титли през 2020 г. руснак поиска от организаторите на турнира в София и "уайлд кард" за основната схема. Впечатляващи са и останалите заявки още за квалификациите в София, в които към момента попадат общо петима тенисисти, триумфирали с титли от АТП турнири през 2020 г.

Освен изключителния лист от звездни участници, организаторите са запазили и „уайлд кард“ за най-добрия български тенисист Григор Димитров. Sofia Open 2020 ще се проведе в „Арена Армеец“ от 7 до 14 ноември при строго спазване на всички противоепидемични мерки, а билети за най-голямото спортно събитие в България за 2020 г. вече могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, от Grabo и на iPass.bg. .

Не пропускайте двубоите от Sofia Open 2020 в спортния пакет DIEMA XTRA.