Директорът на БНР поиска от СЕМ предсрочно прекратяване на договора му

Генералният директор на Българското национално радио Андон Балтаков е внесъл тази сутрин в Съвета за електронни медии писмо, с което уведомява председателя на надзорния орган Бетина Жотева, че би искал договорът, с който е поел управлението на БНР, да бъде прекратен предсрочно, считано от 1 ноември. Toва информира pik.bg.

"Изключително съм възмутен от липсата на управленска воля за промяна в българската нормативна уредба, която да гарантира независимо и напълно свободно от политически вмешателства обществено Българско национално радио", подчерта Балтаков пред БНР.

Манипулира се и се фалшифицира моето мнение като генерален директор на Българското национално радио, посочи Андон Балтаков, визирайки предложения за обсъждане законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията.

Генералният директор на БНР заяви, че представеното от министъра на културата Боил Банов, с чийто доклад законопроектът бе изнесен за обществено обсъждане, е манипулативно и невярно.

Законопроектът, който е предложен на обществото за обсъждане, не е проектът на закон, в който работна група от БНР, БНТ, СЕМ, различни министерства и медийни експерти са инвестирали стотици часове и познания, категоричен е Андон Балтаков.

„Това, което изключително ме възмути, е фактът, че се твърди, че БНР подкрепя този законопроект. БНР подкрепи друг законопроект, който всъщност не е поставен за обсъждане пред обществото. Липсват членове от закона, върху който ние сме работили“, поясни той.