Награждават проф. Венелин Терзиев и Иван Александров с почетен знак „Златен век“ – звезда

Мисия

16-11-2020, 11:02

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Бившият преподавател в НВУ „Васил Левски“ проф. Венелин Терзиев и заместник-директорът на РНБ „П.Р.Славейков“ в старата столица Иван Александров са отличени с грамота и почетен знак „Златен век“ – звезда на Министерството на културата.

Министерството на културата отличава с почетни награди и знаци културни дейци и общественици. Наградите се присъждат за принос към развитието и популяризирането на българската култура в месеца на народните будители.

Професор Венелин Терзиев се слави като напорист, амбициозен, успешен, креативен. Той е доктор на науките по национална сигурност и икономика. Бивш преподавател е в НВУ “Васил Левски” във Велико Търново и настоящ в Русенския университет “Ангел Кънчев” и в Националната военна академия. Научните му интереси и публикации са свързани с проблематиката на икономиката, националната сигурност и социалното управление.

Иван Александров беше дългогодишен директор, а сега е заместник-директор на Регионалната библиотека във Велико Търново. Безспорен е приносът му за популяризиране на библиотечното дело, неговото развитие, съхранение и дигитализиране.