COVID-19 отложи дело срещу агресивен шофьор, пребил жена на пътя

Преди това я преследвал с автомобила си и я блъснал

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против С.П.П. от град Плевен.

Той е обвинен в това, че на 24.06.2019 г. около 20.00 часа в гр.Плевен, в близост до входа/изхода на град Плевен откъм с.Къшин, при управление на МПС, нарушил правилата за движение по пътищата като, движейки се по ул."Самуил", умишлено и без необходимост навлязъл в лентата за насрещно движение, по която се движела с велосипед Л.Б.Б. на 51 г. от гр.Плевен и препречил с автомобила си пътя й на движение, с което я принудил да спре в непосредствена близост до страничната мантинела и да слезе от велосипеда. След това я преследвал с автомобила си по улицата и в района на разделителния затревен остров на кръстовището на ул."Самуил" и ул."Перуника" я ударил с предната броня на автомобила си в областта на десния прасец, причинявайки й контузия с кръвонасядане на площ около 4х4 см, довело до болки и страдания (лека телесна повреда) – престъпление по чл.342, ал.1 от НК.

Подсъдимият е обвинен и в това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – крещял обиди и закани по адрес на Л.Б.Б. и В.Н.П. от гр.Плевен: "Боклук, к*рви мръсни, ще ви размажа, ще ви пребия!", нанесъл побой на Л.Б. чрез удари с ръце в областта на тялото и главата, с което й причинил множество контузии с травматичен характер – охлузване и кръвонасядане на китката на дясната ръка, повърхностна травма на главата, кръвонасядане на седалището, насиняване в областта на опашната кост – довели до болки и страдания с разстройство на здравето, временно и неопасно за живота (комплексна лека телесна повреда) – престъпление по чл.325, ал.2, във вр. с ал.1 от НК.

В проведеното съдебно заседание не е даден ход на делото, тъй като не се е явил повереникът на частния обвинител и граждански ищец - по здравословни причини. Въпреки, че няма представен официален болничен лист, има предпоставки за отлагане на делото, поради заболяването „Ковид-19“ и последните изменения в закона които предполагат, че съдебните производства следва да бъдат отлагани тогава, когато постъпват данни за неявяването на страните в производството, поради влошено здравословно състояние, дори и да няма писмени доказателства за това, като болничен лист или друго съобщение от медицинските власти.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 06.01.2020 година, информираха от пресцентъра на плевенския съд.