Отложиха делото срещу трима, извършили грабеж и убийство в плевенско село

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен

На 1 декември, състав на Плевенски окръжен съд трябваше да разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу Р.З.Р., М.А.М. и И.Р.С., всички от село П., област Плевен.

Те са обвинени в това, че на 04.12.2017 г. в с.П., обл.Плевен, в съучастие като извършители М.А.М. и И.Р.С. като непълнолетни, но могли да разбират свойството и значението на извършеното и да ръководят постъпките си отнели чужди движими вещи от владението на собственика им – П.Н.Ц. на обща стойност 532,84 лева, с намерение противозаконно да ги присвоят, като за това употребили сила и грабежът е придружен с убийството на П.Н.Ц. - престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2 предл. 1 вр. чл. 198, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 от НК за Р.З.Р. и престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2 предл. 1 вр. чл. 198, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 вр. чл. 63, ал. 1, т.1 от НК за М.А.М. и И.Р.С.

В съдебното заседание защитникът на единия подсъдим е заявил, че не е упълномощен да го представлява в съдебното производство, а само на досъдебното. Едновременно с това, подсъдимият иска назначаването на служебен защитник. Поради тези причини, ход на делото във вчерашното съдебно заседание не е даден. Делото е отложено за 15.02.2020 година, за когато на конкретния подсъдим ще му бъде определен служебен защитник от Адвокатската когелия град Плевен.