Правителството отпусна 1 млн. лв. за парк "Кайлъка" и 1,3 млн. лв. за ремонт на улици в Плевен

Георг Спартански благодари на министър-председателя за поетия ангажимент и спазеното обещание

"След като на 04.12.2020 на извънредно заседание на правителството бе решено частта от парк "Кайлъка" - от входа на парка до хотел "Кайлъка" да бъде предоставена за управление на община Плевен и с това беше сложен край на една дългодишна, почти 20-годишна сага, днес на редовно заседание на Министерския съвет целево на община Плевен бяха отпуснати и 1 милион лева за поддръжка и ремонтни дейности в парка и прилежащата инфраструктура.", съобщи кметът Георг Спартански.

"Това решение най-сетне ще ни даде възможност да приведем и поддържаме в добро състояние тази най-обитаема от плевенчани и гостите на града паркова част, чрез целогодишно извършване на дейностите, свързани с нуждите на парка", посочва Спартански.

"Като коректен човек аз благодаря на г-н Министър-председателя Бойко Борисов за поетия ангажимент и спазеното обещание, както и на екипите на г-н Т. Дончев, вицепремиер, г-жа П.Аврамова - министър на регионалното развитие и благоустройството и г-н К.Ананиев, финансов министър за свършената работа в полза на плевенчани!", написа още кметът на профила си във Фейсбук.

Като бонус днес община Плевен получи и още 1,3 милиона лв. целево финансиране за основен ремонт на улици.

"Сумата няма да реши всички наши потребности, десетки са гражданските подписки до кмета на общината и общинските съветници, но е значителна помощ в посока на усилията ни да подобряваме състоянието на инфраструктурата!", отбелязва Георг Спартански.