Милен Желев, ФК Арда Кърджали: Тайната на успеха ни е в колективa

Спорт

15-12-2020, 09:22

Снимка:

Silentbet

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Милен Желев е част от състава на Арда, който прави фурор в efbet Лига този сезон. Отборът на Николай Киров заема четвърто място с 28 точки и е само с една загуба от началото на сезона. Желев пристигна от Берое и бързо се вписа в колектива в Кърджали. Халфът даде интервю пред Silentbet, в което говори за отличното представяне на Арда.


Арда се представя отлично от началото на сезона, вероятно неочаквано за много хора. На какво се дължи този прогрес?
Да, така е. Всички се радваме за това. Причините са много, всеки един е виновен за това – като започнем от персонала и стигнем до шефовете на отбора, но главната причина за мен е уникалният колектив, който имаме на терена и извън него. Подкрепяме се изцяло.

Ти си нов в отбора. Как те приеха и как се приобщи?
На втората седмица се чувствах така сякаш съм в отбора от време.

До къде се простират амбициите ви? Мислите ли вече за медали и за участие в Европа?
Предвид резултатите на първо време искаме да запазим мястото си в шестицата, всичко друго е бонус към това. Здраво стъпили сме на земята, играем мач за мач и винаги излизаме за победа независимо от противника. Времето ще покаже докъде ще стигнем.

Николай Киров постигна много успехи с Ботев, сега върви отлично в Арда и всички го хвалят. Как би го описал като специалист и човек?
Да, така е. Успехите му са на лице. Спокоен човек е от това, което виждам. В главата си има изграден стил и държи на него.

Коя победа от началото на сезона ти е най-сладка?
Да Ви кажа честно това е мачът срещу Славия, въпреки че на полувремето се наложи да ме извадят и бях ядосан от това, което е нормално. При нашия втори гол излезнах от резервната скамейка и направих 50 метра спринт и скочих върху всички, които изразяваха радостта си след гола.

Доколко се отрази на подготовката и тренировките ви ситуацията с COVID-19?
Ситуацията в момента с Covid-19 е неприятна за цяла България и със сигурност се отразява на всички. Определено нивото спадна, но лично при нас мисля, че се справихме повече от добре.

Пристигна в Арда от Берое. И май не беше много доволен от начина, по който се разделихте със старозагорци. Има ли желание за реванш в теб?
Да, така е, не се разделихме по най-добрия начин. Но е нормално – това е раздяла все пак. Лоши чувства не тая към никого, запазвам само хубавите моменти и продължавам напред.

Какво пожелаваш за 2021 година на себе си и на клуба си?
За 2021 година си пожелавам да сме живи и здрави най-важното нещо. Да се свършва по-бързо с тази неприятна ситуация и всичко да си бъде както преди вируса. Да продължаваме по същия начин да се подкрепяме, да се хвърляме един за друг, да си помагаме, както на терена, така и извън него. Смело мога да кажа, че сме едно голямо семейство и не го казвам, за да се харесам на някого, а наистина го виждам и чувствам така. В България това е рядкост, просто дано продължи по-дълго това прекрасно изживяване!