102 нови случая на COVID-19 в област Русе

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе за изминалото денонощие са констатирани 102 нови случая на COVID-19, което е с 27 по-малко отколкото за предходните 24 часа. Най-много нови случаи са установени в община Русе – 80. От останалите 22 случая 6 са в община Сливо поле, по 5 в Бяла и Две могили, 4 във Ветово и 2 в Иваново. Без новозаразени остават Борово и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 6593 души, а активните случаи са 1709. По последни данни към момента общо 414 души се намират на лечение в болниците от региона, като 42-ма от тях са в реанимация.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели 116 души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха вече 4588. Вчера са починали още трима мъже и две жени с положителен PCR тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 296, от които 175 мъже и 121 жени на възраст между 27 и 98 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе запазва седмото си място по заболеваемост в страната. Преди Русе са областите София (столица), Варна, Пловдив, Хасково, Бургас и Стара Загора, а след Русенско са София, Благоевград и Сливен. С най-малко нови случаи за изминалото денонощието е област Велико Търново – 6.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.